Lähteelän saunat

Lähteelän saunat lämpiävät viikon jokaisena päivänä. Molempien saunojemme yhteydessä on oma laituri, josta on mukava pulahtaa Itämereen saunomisen yhteydessä. Unohda arjen kiireet ja tule nauttimaan saaristosta!

Saunat Lähteelässä

Molemmat saunamme ovat nyt varattavissa viikon jokaiselle päivälle.

Puusauna1,5h ja sähkösauna 1h vuoroina.

Saunamme varataan osoitteessa lahteela.fi

Samalle päivälle voit kysyä vapaita vuoroja kahvilasta tai soittamalla meille.

Lähteelän saunat ovat erittäin suosittuja niin retkeilijöiden kuin veneilijöiden keskuudessa. Pyrimme suunnittelemaan saunojen käyttöajat niin, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan Lähteelän pehmeistä löylyistä.

Etäisyys parkkipaikalta puusaunalle on noin 0,8 km ja sähkösaunalle 1,2 km.

Huomioittehan muut käyttäjät ja saavutte vasta vuoronne alkaessa ja poistutte ennen sen päättymistä. Käytetystä yliajasta veloitamme hinnastomme mukaan / alkava tunti.

Lähteelässä on varattavissa kaksi saunaa, joista molemmissa on oma uimalaituri sekä vilvoitteluterassi.

Puusauna - Lämmitämme saunaa kuivalla koivulla saavuttaaksemme mahdollisimman hyvät löylyt. Ympäristöön leviää vain vieno perinteinen puusaunan lämmittämisen tuoksu. Kiukaan löylyt ovat lempeän pehmeät mutta kuitenkin juuri sellaiset Suomalaiseen saaristo maisemaan sopivat. Ylälauteelta onkin suora näkymä merelle ja vilvoitella voi käydä omalta uimalaiturilta, katseilta suojassa. Pukuhuoneeseen ja lauteille mahtuu 6-8 henkilöä kerrallaan.

Sähkösauna - Lähteelän suosituin sauna. Puiden katveessa, hirsirakenteinen rantasauna, jonka vilvoitteluterassilla viihtyisi pidempäänkin. Pukuhuoneessa on reilusti tilaa ja naulakoita, samoin kuin pesutiloissakin. Ylälauteilla kuulee usein sanottavan, ”onpa yllättävän hyvät löylyt” eikä turhaan, sillä parisataa kiloa kiuaskiviä yhdistettynä oikeaan ilmanvaihtoon sekä kiukaan säätöihin takaavat erittäin miellyttävän saunakokemuksen. Lauteillekin mahtuu 10 henkilöä yhtä aikaa helposti. Vilvoittelemaan pääsee myös mereen, sillä saunalla on oma uimalaituri.

Varsinkin viikonloppuisin sauna on erittäin suosittu, joten varaathan vuoron ajoissa.